Jedná se o základní druh, určený pro milovníky originální přírodní chuti medoviny bez dalších příchutí. Více
V internetovém obchodě vcelifarmakosik.cz je zakázán prodej alkoholických nápojů osobám mladším 18ti let!
Výroba nápojů ze zkvašeného medu je doložena už ve starověkém Sumeru. V Evropě ji dokládají nálezy z 5. století př. n. l.
Při výrobě medoviny je třeba zachovávat dokonalou čistotu a přesnou teplotu. Výroba sestává z několika hlavních fází: vaření, kvašení, dokvašování, filtrace a čeření a dezertace. Základní suroviny med a voda se dávají výsledné medovině nejen chuť, ale i barvu. Z lučního medu je medovina světlejší, z lesního tmavší a nejtmavší je z medu medovicového.
V 11.-12. století patřily české země k významným exportérům medoviny. V poslední době se odehrává obrození tohoto lahodného nápoje, díky kterému se na trh dostávají skvělé medoviny nejvyšší kvality. Díky zvýšenému prodeji medoviny rovněž klesla i cena medoviny.